Speciális étkezési igények és megjelenésük a debreceni vendéglátás kínálatában

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Témámat azzal a céllal választottam, hogy betekintést nyerjek a debreceni vendéglátás kínálati oldalába, különösen a speciális étrendi igények kielégítését illetően. A szakirodalmi áttekintésben számos irodalomból merítek a téma bemutatásának céljából, kitérek az étkezési szokások kialakulására, napjaink étkezési szokásaira, a különböző étrendi csoportok sajátos jellemzőire és a vendéglátás jelentőségére, aktuális helyzetére. Önálló kutatásom során olyan kérdések foglalkoztattak, hogy a speciális étrendi igényű vendégeknek milyen széles körben állnak lehetőségek rendelkezésükre, illetve a debreceni vendéglátóhelyek milyen százalékban tudják kielégíteni a hozzájuk betérő, valamilyen különleges étrendet követő (vegetáriánus, diétát folytató, ételallergiával küzdő, vallási meggyőződésű) vendégeik étkezési szándékait. Továbbá azt is szerettem volna megtudni, hogy ezeket a speciális fogásokat magasabb áron kínálják-e a költségesebb alapanyagok előfordulása miatt. Primer kutatásként a debreceni vendéglátóhelyek étlapjait hasonlítottam össze, így vontam le következtetéseket a felállított hipotéziseimre. Interjúalanyaim segítségével a tények és adatok mellett magyarázatokra is szert tettem, meglátásaikkal és véleményükkel segítettek abban, hogy jobban belelássak a folyamatokba és összefüggésekbe. Munkám során sikerült átfogó képet kapnom a debreceni vendéglátás speciális étkezési igényeire vonatkozó kínálatáról.

Leírás
Kulcsszavak
vendéglátás, étkezési szokások, speciális étkezési igény, ételallergia, vegetáriánus, diéta
Forrás