A bor és gasztronómia szerepe a magyar turizmus fejlesztésében, a Tokaj-Hegyaljai borvidék vizsgálatával

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

"Szakdolgozatom témájának tehát a borturizmust, ezen belül is Tokaj-Hegyalja borvidékét, illetve a gasztronómiát választottam. Kutatómunkám során, információt gyűjtöttem magáról a turizmusról, ezen belül a borturizmusról, a gasztronómiáról, annak eredetéről, és arról, hogyan kapcsolódik össze a bor és a gasztronómia. Ismereteket gyűjtöttem a bor eredetéről, Magyarország bortermeléséről és hazánk egyik legnépszerűbb borvidékéről, Tokaj-Hegyaljáról. Egyrészt, bemutatom Tokaj-Hegyalját, mint hazánk egyik legismertebb borvidékét, termékeit illetve a gasztronómia eredetét, a borok és ételek párosítását szekunder adatok segítségével. Másrészt, mivel ezek az információk, nem elegendőek ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a borvidékről, primer adatgyűjtést végzek a 18. életévüket betöltött személyekről. A kérdőívet 100 főnek kellene kitöltenie, akik bárkik lehetnek, az előbb említett feltételek figyelembevételével."

Leírás
Kulcsszavak
bor, gasztronómia, Tokaj-Hegyalja
Forrás