Ruhaipari gyártás-előkészítés

Dátum
2007-05-04T10:03:01Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A 21. század nélkülözhetetlen eszköze a számítógép, hiszen az ember életének szerves részévé vált. Az informatika kínálati és keresleti oldalának tárháza meglehetősen színes és széleskörű. Használja szinte az összes iparág, az oktatás, az egészségügy, a hadügy, és a sort lehetetlenség befejezni. A számítógépes rendszerekre jellemző a gyorsaság, a pontosság, a hatékonyság, a gazdaságosság, ami elengedhetetlen a mai rohanó világunkban.

A könnyűipar számos területén is teret hódított magának a számítógépes irányzat. Az eddig hagyományosan kézzel készített technológiai műveleteket felcserélte a számítógéppel vezérelt környezet. Számos munkafolyamatot, műveletet könnyebbé és hatékonyabbá tett a programok, rendszerek sokasága.

A szakdolgozatomban szeretném bemutatni, hogy a ruhaiparban hogyan történik a felkészülés a gyártásra, vagyis mit jelent a gyártás-előkészítés. Milyen fázisokon megy át egy termék, ha a hagyományos módszerekkel készítjük el, és hogyan történik mindez számítógéppel segítve. Milyen műveleteket képes kiküszöbölni, feleslegessé tenni a modern technológia, és mi jelenti a jövőt.

Mivel az oktatásnak is tartania kell a lépést az iparral, ezért a tanulók ismeretanyagát is ehhez kell igazítani. Sajnos az iskolák évről évre nem tudják megvásárolni, lecserélni a meglévő eszközeiket, a programokat ebben a rohanó fejlődésben, de a növendékek számára a szakmai továbbképzést biztosítják. A dolgozatomban részletesen leírom a követelményeket, elvárásokat, a tanítási módszereket, technikákat.

Leírás
Kulcsszavak
számítógépes gyártás-előkészítés, szériázás, modellezés, CAT, OptiTex, virtuális divatbemutató
Forrás