Alsó és felső fürt minőségi eltéréseinek elemzése az érmelléki borvidéken

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Azért lett a szőlő (tudományos nevén: VitisVinifera L.) a dolgozatom témája, mert az egyik legfontosabb gyümölcsünk, igen sokoldalú felhasználhatósága van: emberi fogyasztás, iparban, gyógyszeriparban, kozmetikumban. A környező gazdaságokban is gyakran találkozunk szőlőtermeléssel, főként a fő felhasználása (bor) miatt, de akadnak olyan gazdaságok is, akik friss fogyasztásra termesztik. Mivel a saját szőlészetünk “női” munkáit (kötés, kacsolás) főként édesanyámmal ketten végezzük, fontosnak tartottam, hogy egy olyan témát vizsgáljak, amiből én is kiveszem a részemet,-A közeljövőben komolyan szeretnék foglalkozni ennek továbbfejlesztésével. Dolgozatomban a szőlőtermesztésünk 2015-ös, általam vizsgált adatait dolgozom fel. A vizsgálataim során hat szőlőfajtát hasonlítok össze ugyanazon körülmények között.

Leírás
Kulcsszavak
Szőlőtermesztés, cukortartalom, Érmellék, Nagykágya
Forrás