A Kálmánházi Baromfifeldolgozó Kft. összehasonlítása a meghatározó gazdaságok átlagával

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A baromfitenyésztés világszerte óriási ütemben növekedett az elmúlt évtizedben. A baromfitermékek mennyiségének növekedésének egyik oka a fogyasztási szokások átalakulása. Az emberek nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozásra, mint korábban. A másik oka a növekedésnek, hogy a baromfihús előállítása jelentősen kisebb költségeket von maga után, ennek vannak gazdasági és biológiai okai, – mint például a rendkívül jó szaporodásbiológiai adottságok – így az értékesítési ára is szimpatikusabb lehet a fogyasztók számára. Ezzel párhuzamosan az EU fogyasztóinak minőségi elvárásai folyamatosan növekednek, így szükségessé válik a nagyüzemi termelés folyamatos fejlesztésére is, hogy megfelelően ki tudják elégíteni az igényeket. A vágóbaromfi előállításra leginkább jellemző gazdasági modell a vertikális integráció, ami nem más, mint „egy szervezet egy adott termék vagy szolgáltatás előállításának és értékesítésének a különböző szakaszait egymásra épülve valósítja meg.

Leírás
Kulcsszavak
baromfi, Brojler, csirke
Forrás