A cukorbetegek étkezése, különös tekintettel a táplálék kvalitatív és kvantitatív összetételére

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A cukorbetegség kórismézése, a figyelmeztető jelek (a fokozott kockázati tényezők figyelembevételével) és tünetek, valamint a laboratóriumi paraméterek alapján ma már egyértelműen megoldott. Az 1-es és 2-es típusú cukorbaj optimális kezelése, gondozása, egészségtudatos karbantartásában szerepe van a hármas triásznak (diéta – testmozgás – gyógyszerek. ) A célszerv-szövődmények elkerülése egyik fontos feltétele a cukorbetegek szervezetébe juttatott egyes táplálékok mennyiségi és minőségi mutatóinak és azok arányainak konkrét ismerete. A (táplálkozási) egészségfejlesztésük tehát ugyanolyan fontos, mint a gyógyszeres közbeavatkozás, és a rendszeres, tudatos testmozgás. Szakdolgozatomban ezen témákról írok részletesebben.

Leírás
Kulcsszavak
cukorbetegség, DM
Forrás