A megváltozott munkaképességűek és a közfoglalkoztatásban lévők egészségi állapotának összehasonlítása

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Szakdolgozatom témája nem csak Magyarországon, de Európában, sőt a világban mindenhol komoly problémát jelent, más-más mértékben. Szakdolgozatomban a szűkebb-tágabb környezetemben lévő közfoglalkoztathatóságban szereplők egészségfelmérését végeztem el, valamint az egészséges életmódhoz való viszonyulásukat térképeztem fel. Összehasonlítottam a megváltozott munkaképességűek és a közfoglalkoztatásban lévők egészségi állapotát: iskolai végzettség, hovatartozás, egészségi probléma illetve korlátozottság, munkavállalást akadályozó tényezők, rehabilitációs igény szerint.
Az eredményekből kitűnik, hogy a közfoglalkoztatásban lévőknek is szüksége van a szervezett egészségmegőrző prevencióra és rehabilitációra, mely eredmények eléréshez az egészségügyi rendszer átfogó fejlesztésére van szükség. A teljes szerepvállaláshoz pedig egészségre van szükség, erre lehet felépíteni a hatékony munkavállalást.

Leírás
Kulcsszavak
foglalkoztathatóság, közfoglalkoztathatóság, egészség felmérés, nyílt munkaerő picra való kivezetés, rehabilitáció, praxisközösség
Forrás