E-learning oktatási rendszer tesztek automatikus kiértékelésével

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A szakdolgozatom célja az volt, hogy egy olyan webalkalmazást hozzak létre, amely a mai e-learning rendszerekkel felveheti a versenyt. Olyan funkciókkal rendelkezik, amiket én magam hiányoltam eddig tanulmányaim során. A mai világban egyre nagyobb igény van a képzésekre, egyre több ember szeretne többet tanulni, akár egyetem vagy munka mellett is. Ezt a rendszert nem csak oktatási intézményekben lehet alkalmazni, hanem vállalatok számára is hasznos lehet, akár egy belső képzés lebonyolítása esetén is. Nem csak az oktatáshoz szükséges funkciókkal rendelkezik, hanem megtalálható benne minden, amire szükség lehet.

Az alkalmazás létrehozásához kizárólag ingyenesen elérhető szoftvereket használtam fel. Java EE programozási nyelvet használtam. A Java EE könyvtárak közül, elég sok megtalálható a programkódba. Mivel weben keresztül is elérhető kell legyen, hogy otthonról is lehessen használni, ezért egy webszerveren publikálom az alkalmazást. Az adatok egy adatbázisba vannak tárolva, jelen esetben PostgreSQL adatbázis szerver van használatban.

Az munka végére egy használható alkalmazást hoztam létre. Rendelkezett minden tervezett funkcióval, de ennek ellenére még sok mással is bővíthető lenne.

Leírás
Kulcsszavak
e-learning, teszt, automatikus, java, javaEE, wildfly, postgresql, webalkalmazás, webszerver
Forrás