Az egészséges étkezés jelentősége a gasztroturizmusban

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A dolgozatban a feldolgozott szakirodalom bemutatásával képet kapunk Magyarország egészségügyi helyzetéről, ezen belül röviden ismertetem azon betegségeket, melyek a táplálkozással leginkább összefüggenek. Részletesen elemzem a tudományos alapokon nyugvó egészséges étkezés alapjait és lehetőségeit. Bemutatom a gasztroturizmus színtereit, megjelenési formáit, és célcsoportjait, valamint az azt érintő trendeket, megatrendeket. Ezt követően röviden ismertetem a wellness étrendet, mint táplálkozási életmód lényeges elemeit. Az interjú és kérdőívek feldolgozásának eredményére alapozva, megismerve a keresleti és kínálati oldalt, igyekeztem olyan javaslatot tenni, melyek a mai kor vívmányait figyelembe véve népszerűsítik az egészséges ételkínálattal rendelkező éttermeket, illetve wellness szállodákat.

Leírás
Kulcsszavak
táplálkozás, turizmus
Forrás