IGAZOLT BIOLÓGIAI HATÁSSAL BÍRÓ NÖVÉNYI KIVONATOK KOMPONENSEINEK MALDI MS ELEMZÉSE

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Candida mikrodilúciós kísérletben hatást mutató, illetve amiláz gátló tulajdonságokkal rendelkező növények MALDI-TOF spektrumainak elemzése. Az említett hatásokért felelős komponensek keresése. A kutatásban 14 növénnyel foglalkoztunk: szegfűszeg, oregánó, rozmaring, babérlevél, szegfűbors, mustármag, fahéj, orbáncfű, málna levél, kisvirágú füzike, szamóca, fekete áfonya, szeder levél és vöröshagyma. A spektrumelemzés során elsősorban a flavonoid és tannin típusú vegyületek keresésére összpontosítottunk, ugyanis ezen molekulák jól ismertek antifungális, illetve amiláz gátló hatásaikról.

Leírás
Kulcsszavak
maldi, tof, candida, candida albicans, amiláz, tannin, flavonoid
Forrás