A hallgatók bioélelmiszerekkel kapcsolatos motivációinak, illetve biotermékekről kialakult minőségképének kérdőíves megkérdezésen alapuló vizsgálata a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán

Dátum
2007-07-25T11:30:59Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Napjainkban egyre felkapottabb téma lett egészségünk megőrzése, az egészséges életmód, ezen belül is az egészséges táplálkozás. Eleinte talán csak mint „divattermékek” jöhettek szóba a biotermékek, ma már azonban egyre nő azok száma, akik rendszeresen fogyasztanak bioélelmiszereket. Dolgozatom során - kérdőíves felmérés alapján - arra a kérdésre kerestem a választ, hogy milyen minőségkép alakult ki a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának hallgatóiban a bioélelmiszerekről, mely termékjellemzők azok, amelyek minőségbeli különbséget jelentenek számukra a bio-, illetve hagyományos élelmiszerek között. Kutatásomból kiderült az is, hogy a hallgatók közül hányan fogyasztanak ilyen termékeket, továbbá, hogy mik a fogyasztásuk motivációi.

Leírás
Kulcsszavak
bioélelmiszer, marketingkutatás, minőség, minőségmérés
Forrás