Prostitúció és a hozzá kapcsolódó bűncselekmények

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A bevezetőből láthatjuk, hogy a jelenlegi magyar szabályozás mind a három tradicionális elméletből magáévá tesz egy kicsit. Ennek következtében, mivel több rendszernek akar egyszerre megfelelni, a végeredmény egy, a szabályok zavarosnak tűnő halmaza lett, mely számos esetben nem egyértelmű, pontatlan és hiányos. Ezek a jogszabályok saját maguk gyakorlati alkalmazhatóságát nehezítik, többször magát a rendőri, illetve bírósági eljárást teszik lehetetlenné. Éppen ezért a dolgozatomban, a prostitúciós szabályozás hibáinak és hiányosságainak bemutatásán túl, nagy hangsúlyt kívánok fektetni az eljárások elemzésére.
A prostitúció jelenlegi szabályozásnak megértéséhez elengedhetetlen a történetének ismertetése valamint a szabályozási elméletek bemutatása. Egy rövid történeti áttekintést követően tehát a már fent is megemlített fő szabályozási elméleteket kívánom részletezni, majd a jelenlegi magyar szabályozást tényszerűen bemutatni.
Az ezt követő fejezetben a már fent vázolt észrevételeimet fejtem ki részletesen, melyek egyben a dolgozatom hipotézisei is. Végül, dolgozatom zárásaként, a holland szabályozással szemben fogalmazok meg kritikát, mellyel szemben érvként elsősorban a prostitúció és az emberkereskedelem közötti kapcsolatot hozom fel.

Leírás
Kulcsszavak
Prostitució, kéjelgés, kitartottság
Forrás