A 2017-es Vadgazdálkodási Alap pályázat hatásai a Tuzsér Kossuth Vadásztársaságra

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A 2017-es évben újra lehetőség nyílt a vadászatra jogosultak számára pályázatok elnyerésére, melyet az Országos Magyar Vadászkamara biztosított a 2015. évi CLXXXIII és 2016. évi CXIV törvénymódosításoknak köszönhetően. Így létrejöhetett az Országos Vadgazdálkodási Alap, amely teljesen szakmabeli finanszírozottságú.

Az öt beadható pályázat közül háromra pályázott a Vadásztársaság (Évelő zöldtakarmány telepítése, Ragadozógyérítés és csapdapark fejlesztés, Fácán törzsállomány pótlását célzó kibocsátás és fácánetetők létesítése), melyek közül mindegyik pozitív elbírálásban részesült.

A dolgozatomban egyedi módszerekkel vizsgáltam az elnyert pályázatok hatásait a Vadásztársaságra, azon belül is az anyagi, valamint a vadállomány mennyiségi és minőségi változásaira.

A jövőbéli eredményesség javítása érdekében dolgozatomban javaslatokat teszek a pályázat által elnyert források hatékonyabb felhasználására.

Leírás
Kulcsszavak
Vadgazdálkodási alap pályázat, Vadgazdálkodás, Fácán törzsállomány pótlás, Csapdapark fejlesztés, Évelő vadföld telepítés
Forrás