Céklafajták értékelése gazdasági értékmérő tulajdonságok alapján

Dátum
Szerzők
Ruda, Alexandra
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A cékla szárított, őrölt formában jól alkalmazható természetes ételszínezékként is, amely kiválthatja az E123 jelű mesterséges ételfestéket. Egy szárítóipari felhasználás esetén is fontos a beltartalmi értékek megőrzése.A szárítás során közölt hő nem csak a színanyagok mennyiségében okoz változást, hanem egyéb összetevők alakulásában is. Kísérleteinkkel arra keresünk választ, hogy a különböző fajták nyers répatestében meghatározott bioaktív anyagok hogyan változnak eltérő hőközlés hatására. Laboratóriumi vizsgálatok során meghatároztuk színanyag-tartalmat, az összpolifenol-tartalmat és a szárazanyag-tartalmat.

Leírás
Kulcsszavak
cékla, színanyag, céklapor
Forrás