FACTORS AFFECTING THE STRATEGY FORMULATION PROCESS OF COMPANIES ECONOMIC GROWTH SOCIAL DEVELOPMENT SUSTAINABILITY AND COMPETITIVENESS

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
Absztrakt
Leírás
The study has thoroughly presented the classic and new trends of economic gr owth, and on this basis, it can be stated that this is a complex system, and its analysis is almost always relevant, mostly because of the rapidly changing global systems and networks of contacts. The economic growth is extremely important in the 21st cent ury as well, but with a new approach. Two very important factors appear: sustainability and social development. Albeit the economic growth andthe social development are in the opposite directions, not serving the basic idea of sustainable development at all. In this study, we aimed at portraying the complexity of this system and the range of factors influencing it.
A tanulmányban részletesen bemutatjuk a gazdasági növekedés hagyományos és újszerű trendjeit, melyek ala pján kijelenthető, hogy egy komplex rendszerről van szó, amelynek elemzése szinte mindig időszerű, ami elsősorban a rohamosan változó, globális rendszereknek, kapcsolati hálózatoknak tudható be. A gazdasági növekedés a 21. században is rendkívül fontos, az onban új szemléletmód kapcsolódik hozzá. Megjelenik két fontos tényező, azaz a fenntarthatóság és a társadalmi fejlődés. Jóllehet, hogy a gazdasági növekedés és a társadalmi fejlődés egymással ellentétes irányú, amely egyáltalán nem szolgálja a fenntarthat ó növekedés elméletének alapgondolatát. A tanulmányban arra törekedtünk, hogy bemutassuk ennek a rendszernek az összetettségét, illetve az azt befolyásoló tényezők körét.
Kulcsszavak
new trends, sustainable growth, new approach, újszerű trendek, fenntartható növekedés, új szemlélet
Forrás
Gyűjtemények