The Encouragement of Household Savings

Fájlok
Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
Absztrakt
Leírás
Savings are important not only for the individual, but also for the macro economy because the macro economy can only finance expansion investments from savings. Savings constitute an important element in the development of lending activity. However there is a connection between the development of income and savings. Our research team examined the importance and the role of savings and self-care for households considering the current difficult economic and financial situation. Currently a primary research is being carried out in the form of a questionnaire in the course of which households are asked about their saving habits and assets structure.
A megtakarítások nem csak az egyén szempontjából fontosak, hiszen a makrogazdaság csak a megtakarításokból tudja finanszírozni a bővítő jellegű beruházásokat. A megtakarítások alakulásának pedig fontos eleme a hitelezési aktivitás is. Ugyanakkor összefüggés van a reáljövedelmek és a megtakarítás alakulása között. Kutatócsoportunkkal a megtakarítások és az öngondoskodás fontosságát és annak szerepét kutatjuk a háztartások életében, figyelembe véve a jelenlegi nehéz gazdasági, pénzügyi helyzetet. Jelenleg primer kutatás történik, kérdőíves felmérés keretében, amelyben a háztartások megtakarítási szokásaira, vagyonszerkezetére kérdezünk rá.
Kulcsszavak
tax allowances, state support, savings, self-care, financial culture, adókedvezmény, állami támogatás, megtakarítás, öngondoskodás, pénzügyi kultúra
Forrás
Gyűjtemények