szolnoki Gulyásfesztivál szerepe Szolnok város turizmusában és vendégkörének változása

Dátum
2020-08-21
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Nowadays the gastronomy does not only appear as a tourist supra-structure service, but it is part of the supply of attraction by its gastronomic events. This research aims to answer the question, that by what means are motivated the participants to visit the gastronomic festivals, and how has changed the motivations in the last period. The results of secondary and the primary analysis may provide guidance for communicating on the gastronomic festivals in the next few years.


A gasztronómia ma már nemcsak mint a turisztikai szuprastruktúra által nyújtott szolgáltatás jelenik meg, hanem a gasztronómiai rendezvényeken az attrakciókínálat része is. A kutatás arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi motiválja a résztvevőit a rendezvény meglátogatására, hogyan változnak a motivációk a visszatérő rendezvények esetében? A szekunder és a primer információk elemzésének eredménye a következő évek gasztrofesztiváljainak kommunikációjához adhat útmutatást.

Leírás
Kulcsszavak
gastronomy, tourism, attractions, festivals, motivations, experience management, gasztronómia, turizmus, attrakciók, fesztiválok, motivációk, élménymenedzsment
Forrás
Economica, Évf. 8 szám 2 (2015) , 57-64