A bisztrók népszerűsége Magyarországon

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Kultúránk egyik legmeghatározóbb eleme a gasztronómia, amellyel minden ember sokat találkozik élete során. Gondolhatunk akár egy napi étkezés eltervezésére, a hozzávalók bevásárlására, egy étterem kiválasztására, mindennapjaink szerves része a táplálkozás, az étkezés. Ezen cselekvések minden nemzetnél, társadalmi csoportnál más és más hagyományok szerint történnek.

Dolgozatomban arra szeretnék rávilágítani, hogy a magyar gasztronómiában milyen változások következtek be, amely a francia gasztronómia behatásának köszönhető, valamint, hogy mennyire van tudatában a magyar lakosság a saját konyhai elemeinek eredete kapcsán. Ezen belül pedig a magyarországi bisztrók múltját és jelenlegi helyzetét szeretném bemutatni, azon belül is a bisztrók mai megjelenését az országban és ezek kínálatát, pár fővárosi és debreceni példán keresztül. Keresleti oldalon azt fogom kutatni, hogy a lakosság mennyire tartja potenciális választásnak a bisztrókat, milyen gyakran jár ezen vendéglátóegységekbe, valamint, hogy milyen viszonyban van bisztrók által nyújtott étkezési lehetőségekkel és a további kínált szolgáltatásokkal.

Leírás
Kulcsszavak
francia, gasztronómia, bisztró
Forrás