Szerzői jogi oltalom alatt álló művek internetes felhasználásának egyes polgári jogi vonatkozásai

Dátum
2009-03-16T08:48:50Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A dolgozat a szerzői jog és az internet kialakulásának rövid áttekintése után a hatályos magyar szerzői jog elemzésével foglakozik, különös tekintettel az internetes felhasználásokra. A dologzatban igen komoly szekciót tölt ki a polgári jogi jogkövetkezmények rendszerének elemzése és a jogsértő internetes felhasználások esetére rendelt eszközök bemutatása. A dolgozatban helyet kapott az internetes felhasználás esetén iránymutatásra alkalmas bírói gyakorlat, jóllehet ilyen gyakorlatról a maga nemében nem igazán beszélhetünk.

Külön elemzésben tértem ki az Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben szabályozott értesítési és eltávolítási eljárás szabályainak bemutatására, és értékelésére.

Végül amerikai és magyar jogeseteken keresztül igyekeztem bemutatni a szerzői jog és az internetes felhasználás viszonyának jelenlegi állását. Összefogalalómban felvetem a szabályozás hiányosságait és a legalizálás kérdéskörével is foglalkozom.

Leírás
Kulcsszavak
szerzői jog, Internet, fájlmegosztás
Forrás