Az agrár-környezetgazdálkodás fontosabb intézkedéseinek 2003 és 2009 évek közötti változása és kapcsolódó támogatások Hajdú-Bihar megyei eredményei

Dátum
2010-04-29T09:51:32Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A diplomamunkám első részét az Európai Unió környezetpolitikájának bemutatásával kezdem, amely tartalmazza az elméleti hátterét, sajátosságait. Ezután a különböző akcióprogramok segítségével szeretném a fejlődésmenetét szemléltetni. Végül, az ezek hatására is bekövetkező, mezőgazdasági változások alakulása mellett a jelenlegi európai agrár- és vidéktámogatási rendszert jellemzem.

A következő fejezetben a magyarországi agrár-környezetgazdálkodási programok keletkezései, célkitűzései, felépítései, célprogramjaik, működésük és támogatási rendszerük részletes ismertetése történik meg kronológiai sorrendben, így először a Nemzeti Agrárkörnyezetvédelmi Programé, majd a Nemzeti Vidékfejlesztési Tervé.

A harmadik szakaszban az agrár-környezetgazdálkodás fontosabb intézkedéseinek 2003 és 2009 évek közötti változásával és a kapcsolódó támogatások Hajdú-Bihar megyei eredményeivel foglalkozik. Ezt a különböző célprogramok összehasonlításával valósítom meg. Emellett megvizsgálom a NAKP illetve a NVT eredményeit országos viszonylatban is.

Leírás
Kulcsszavak
környezetgazdálkodás, támogatás, célprogram, környezetpolitika, NAKP, NVT
Forrás