Logisztikai feladatok szervezése és tervezése a mezőgazdasági gyakorlatban

Dátum
2010-07-07T08:56:27Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A pulykahús fogyasztása nem csak Magyarországon, hanem Európában, és az egész világon is jelentős mennyiségi növekedésen ment keresztül. Ez ízletességének, változatos konyhatechnikai elkészítési módjának, és nem utolsó sorban egészséges tulajdonságának köszönhető. Ahhoz, hogy egy finoman elkészített ételként kerüljön az asztalra, hosszú ideig tartó termelési folyamaton keresztül vezet az út, amit állandó jelleggel körbevesz annak logisztikai megszervezése. Ezen szervezési munkákat gyökereiben meghatározó, azokat végigkísérő logisztikai alapok, és a termelési technológia bemutatása után, a gyakorlati mezőgazdaságban létrejövő helyzetről számolok be. Dolgozatomban a pulykahús előállítás kezdeti fázisához nyúlok vissza, ahol a szülőpárok által megtermelt végső alapanyag, a végtermék pulykatojás feldolgozásához és értékesítéséhez vezető út szervezését mutatom be. Konkrét példákon keresztül, értékesítési szituációkat jellemzek a megoldási javaslataimmal és a valóságos gyakorlati elemek előfordulásával, alkalmazásával. A tojás export értékesítések nagy része ugyanis ausztriai vevőhöz kerül, ahol a kiszolgálás magas hatékonysága érdekében az átlagosnál nagyobb együttműködésre van szükség. Van néhány más, problémás ország, ahol viszont az importáló alacsony színvonalú szervezése miatt kell különleges alkalmazkodásokhoz visszanyúlni. Végezetül bemutatásra kerülnek a termelési, értékesítési tervek, amelyek mentén haladva találkozhatunk a logisztikai folyamatok gyakorlatban előforduló mezőgazdasági rendszerével.

Leírás
Kulcsszavak
logisztika, pulykakeltetés
Forrás