Szerző szerinti böngészés "Aros, Loretta"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Az Abaújtej Közös Vállalat élelmiszer-biztonsági helyzetének megítélése a gomolya sajt vizsgálatán keresztül(2013-11-22T10:41:26Z) Aros, Loretta; Peles, Ferenc; DE--ATC--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarEgy friss felmérés szerint a közeljövőben az élelmezés lesz az egyik legfontosabb kérdés világszinten. Az élelmiszerek iránti igények, és a népesség növekedésének összekapcsolódása hatalmas kihívást jelent. Azonban amellett, hogy az emberiség számára kellő mennyiségű élelmiszert biztosítsanak, arra is hangsúlyt kell fektetni, hogy a táplálék kifogástalan minőségű legyen.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Száraztésztagyártás mikrobiológiája(2011-11-10T11:01:15Z) Aros, Loretta; Peles, Ferenc; DE--ATC--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA száraztészták mindig is előkelő helyet foglaltak el az emberek táplálkozásában,mivel könnyen elkészíthetőek, változatosak. A nem romlandó termékek közé tartozik a kis vízaktivitás miatt, azonban a szabályok be nem tartása, vagy a helytelen technológia következtében elszaporodhatnak rajtuk a mikroorganizmusok.Száraztésztában a Salmonella, Staphylococcus és Bacillus cereus mikrobák szaporodhatnak el. Valmint tésztahibák jelenhetnek meg a terméken: savanyodás, ill. penészedés. Elpusztításukat egyik gyártási folyamat sem teszi lehetővé, ezért a megelőzésre kell nagy hangsúlyt fektetni.