Szerző szerinti böngészés "Bogacsevics, Brigitta"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Embargó alatt A Master Good Kft. munkaerő-megtartásának fejlesztési lehetőségeiBogacsevics, Brigitta; Dajnoki, Krisztina; DE--Gazdaságtudományi KarA diplomadolgozat célja a Master Good Kft. baromfifeldolgozó üzemében tapasztalható magas fluktuáció okainak feltárása, valamint a munkaerő-megtartás fejlesztési lehetőségeinek bemutatása. A kutatás szekunder és primer módszereket alkalmazva vizsgálja a munkavállalói elvándorlást, és a lojalitást meghatározó tényezőket. A szakirodalmi áttekintés a fluktuáció és a munkaerő-megtartási stratégiák elméleti hátterét foglalja össze, míg az empirikus elemzés a vezetői bánásmód, a munkakörülmények, a javadalmazási rendszer, valamint egyéb szervezeti és egyéni szintű tényezők hatásait tárja fel. A kutatási eredményekre építve a dolgozat gyakorlati javaslatokat fogalmaz meg a vállalat humánerőforrás-menedzsment folyamatainak, és munkaerő-megtartási stratégiájának fejlesztése érdekében. Az elemzés célja a szervezeti stabilitás növelésének, valamint a munkavállalói elköteleződés hosszú távú erősítésének támogatása.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Vágott baromfi szalmonella gyérítésének sikeressége egy húsfeldolgozó üzemben(2013-11-21T13:34:28Z) Bogacsevics, Brigitta; Sipos, Péter; DE--ATC--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA szalmonella fő okozója a humán megbetegedéseknek. Fő forrása a baromfihús, melynek fogyasztása hazánkban növekvő tendenciát mutat. Szakdolgozatom egy húsfeldolgozó üzem vágott brojler állományának szalmonella fertőzöttségével, gyérítésének sikerességével és nehézségeivel foglalkozik. Kutató munkámat az MSZ EN ISO 6579:2006 szabvány alapján végeztem, 10 hónapon keresztül.