Szerző szerinti böngészés "Kepenyes, Lilla Orsolya"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A gyorsfagyasztott gluténmentes sütőipari termékek beltartalmi vizsgálataKepenyes, Lilla Orsolya; Diósi, Gerda; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarNapjainkban a gluténmentes termékek növekvő igénye figyelhető meg a cöliákiás betegségek és egyéb gluténnal kapcsolatos allergiák előfordulása miatt. Szükségessé vált a glutén helyettesítése a különböző élelmiszerekben, hogy elkerüljük az ilyen fajta betegségeket.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Természetes színezőanyagokkal dúsított túrók beltartalmi paramétereinek vizsgálataKepenyes, Lilla Orsolya; Kántor, Andrea; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarDiplomadolgozatom központjában a természetes színezőanyagok, valamint ezek különböző mennyiségekben történő adagolása a túróhoz, továbbá egyes beltartalmi paraméterek mérése áll. Vizsgálataim alapanyagait a cékla, zöld kaliforniai paprika, piros ribizli, áfonya és túró képzik. Az alapanyagok és a dúsított túrók mérései laboratóriumi körülmények között folytak és azt tűztem ki célul, hogy megvizsgáljam a szárazanyag-, flavonoid-, összes polifenol-, sav-, fehérje- és elemtartalmát, valamint savfokát és pH-értékét ezeknek a termékeknek. Célom az volt, hogy mérjem, az eredetileg is egészséges túró összetételét, továbbá, hogy mennyire befolyásolja a természetes színezékekkel való elegyítés.