Szerző szerinti böngészés "Koczinger, Hannelore"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A fahéj, mint tartósítószerKoczinger, Hannelore; Kincses, Sándorné; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarNapjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a tartósítási módszerek, valamint az, hogy minél természetesebben éljünk. A szakdolgozat a természetes tartósítás tárgykörét öleli fel, ezen belül a fitoncid növényekkel való tartósítást. A legtöbb fűszerről megállapították, hogy tartósító hatással bír, így a fahéj is. Dolgozatomban azt vizsgáltam, hogy miként hat a fahéj bizonyos gyümölcsök tartósságára.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Kecskesajtok beltartalmi értékeinek változása az érlelés soránKoczinger, Hannelore; Kincses, Sándorné; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA szegények teheneként ismert kecske, mára a jól fizető rétegek eledele lett. A kecsketejből készült sajtok borsos árát egyik szempontból az érlelés adja. Adódik tehát a kérdés, hogy hogyan változik a beltartalma az érlelt sajtok az érlelés során? Dolgozatomban erre kerestem a választ.