Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Papp, Vivien Anna"

Megjelenítve 1 - 4 (Összesen 4)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    Analysis of fluorescent carbon nanodots synthesized from spices through thermal processes treatment
    (2025) Semsey, Dávid; Nguyen, Huu Huong Duyen; Seresné Törős, Gréta; Papp, Vivien Anna; Pénzes, János; Vida, Tamás; Béni, Áron; Rai, Mahendra; Prokisch, József
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    Comparative study on antioxidant capacity of diverse food matrices: applicability, suitability and inter-correlation of multiple assays to assess polyphenol and antioxidant status
    (2025) Kiss, Attila; Papp, Vivien Anna; Pál, Anna; Prokisch, József; Mirani, Sara; Tóth, E. Béla; Alshaal, Tarek Ali Ahmed Ibrahim
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Gluténmentes élet, a cöliákia kialakulása, klinikai tünetei és diétás kezelése
    Papp, Vivien Anna; Kincses, Sándorné; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai Intézet
    A szakdolgozatomban a cöliákiás gluténérzékenység kialakulását, klinikai tüneteit részletezem, valamint, hogy hogyan különbözik tüneteiben a betegség gyermek-és felnőttkorba. Kitérek a különböző diagnosztizálási módszerekre, a kezelésként alkalmazott diétára és az abban található élelmiszerekre.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Gluténmentes lisztalternatívákkal dúsított kukorica száraztészta
    Papp, Vivien Anna; Sipos, Péter; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
    A szakdolgozatomban kukoricaliszt alapú száraztésztákat készítettem, amiket különféle gluténmentes lisztalternatívákkal dúsítottam, megvizsgálva ezeknek a száraztészta szerkezetére, beltartalmi paramétereire és érzékszervi tulajdonságaira való hatásait. Az általam dúsításra kiválasztott lisztek az alábbiak voltak: kókuszliszt, csipkebogyóhús por, kendermagliszt, zöldbanán liszt és a kukorica préspogácsájából előállított liszt. A kukoricacsíraolaj előállítása során a préspogácsa melléktermékként keletkezik, ezért is gondoltam ennek a hasznosítására a szakdolgozatom során, ezzel is bemutatva annak a lehetőségét, hogy az élelmiszergyártás során keletkező melléktermékeket fel lehet használni egy új termékbe való visszaforgatással.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó