Szerző szerinti böngészés "Papp, Vivien Anna"
Megjelenítve 1 - 4 (Összesen 4)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Szabadon hozzáférhető Analysis of fluorescent carbon nanodots synthesized from spices through thermal processes treatment(2025) Semsey, Dávid; Nguyen, Huu Huong Duyen; Seresné Törős, Gréta; Papp, Vivien Anna; Pénzes, János; Vida, Tamás; Béni, Áron; Rai, Mahendra; Prokisch, JózsefTétel Szabadon hozzáférhető Comparative study on antioxidant capacity of diverse food matrices: applicability, suitability and inter-correlation of multiple assays to assess polyphenol and antioxidant status(2025) Kiss, Attila; Papp, Vivien Anna; Pál, Anna; Prokisch, József; Mirani, Sara; Tóth, E. Béla; Alshaal, Tarek Ali Ahmed IbrahimTétel Korlátozottan hozzáférhető Gluténmentes élet, a cöliákia kialakulása, klinikai tünetei és diétás kezelésePapp, Vivien Anna; Kincses, Sándorné; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai IntézetA szakdolgozatomban a cöliákiás gluténérzékenység kialakulását, klinikai tüneteit részletezem, valamint, hogy hogyan különbözik tüneteiben a betegség gyermek-és felnőttkorba. Kitérek a különböző diagnosztizálási módszerekre, a kezelésként alkalmazott diétára és az abban található élelmiszerekre.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Gluténmentes lisztalternatívákkal dúsított kukorica száraztésztaPapp, Vivien Anna; Sipos, Péter; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA szakdolgozatomban kukoricaliszt alapú száraztésztákat készítettem, amiket különféle gluténmentes lisztalternatívákkal dúsítottam, megvizsgálva ezeknek a száraztészta szerkezetére, beltartalmi paramétereire és érzékszervi tulajdonságaira való hatásait. Az általam dúsításra kiválasztott lisztek az alábbiak voltak: kókuszliszt, csipkebogyóhús por, kendermagliszt, zöldbanán liszt és a kukorica préspogácsájából előállított liszt. A kukoricacsíraolaj előállítása során a préspogácsa melléktermékként keletkezik, ezért is gondoltam ennek a hasznosítására a szakdolgozatom során, ezzel is bemutatva annak a lehetőségét, hogy az élelmiszergyártás során keletkező melléktermékeket fel lehet használni egy új termékbe való visszaforgatással.