Szerző szerinti böngészés "Varga, Krisztina Ildikó"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Marketingeszközök a dohánypiacon a kilencvenes évektől napjainkig. A termékmenedzsment kihívásai napjainkban a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. Pall Mall márkájának példáján keresztülVarga, Krisztina Ildikó; Szakály, Zoltán; DE--Gazdaságtudományi KarAz elmúlt években számos, a dohányzás visszaszorítását elősegítő intézkedés lépett hatályba mind hazánkban mind az Európai Unió területén. A hazai dohánypiac szereplőinek ebben az erősen korlátozott és instabil környezetben kell megtalálniuk azokat az eszközöket, amelyekkel közvetett módon népszerűsíteni tudják a termékeiket a hazai felnőtt fogyasztók körében. Ezeket a hatásokat vizsgálva a dolgozat célja bemutatni azt a marketing struktúrát, amivel a szigorú szabályozások mellett még meg lehet szólítani a fogyasztókat és azokat az eszközöket amelyekkel napra készen lehet tartani az értékesítésben releváns személyeket, továbbá feltett szándékom a szankciók életbelépésének következményeit vizsgálni a magyar dohánypiacon.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A Saccharomyces cerevisiae kiegészítéssel ellátott takarmány hatása Debreceni Fehér választási nyulak naturális eredményeireVarga, Krisztina Ildikó; Posta, János; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA nagyüzemi nyúltenyésztés és hízlalás profitorientált ágazat. Cél az, hogy a vágóhíd általi 2,5 kg-s minimum átvételi súlyt minél rövidebb idő alatt tudjuk elérni, alacsonyabb takarmányértékesítéssel és alacsonyabb mortalitással. A probiotikumok és prebiotikus hatású vegyületek alkalmazása az állattenyésztésben, egy lehetséges megoldást jelent a bélrendszer egészségi állapotának megőrzésében és az állatok teljesítményének fokozásában, a hozamfokozó antibiotikumok elhagyásával. A probiotikumokat nagy gyakorisággal alkalmazzák a kedvtelésből tartott nyulakban előforduló gyomor-bélrendszeri megbetegedések kezelésére. Használatuk a készítményeknek tulajdonított előnyös hatásokon alapszik, ám az egészségre vagy betegségre gyakorolt befolyásukat vizsgáló tudományos eredmények közül viszonylag kevés áll rendelkezésünkre Az antibiotikumok kiváltására számos takarmány-adalékanyagot (például növényi kivonatokat, pro-és prebiotikumokat) vizsgáltak házinyúlban.Én az élesztőgombát választottam, mivel a gyomor és a belek mikrobiális összetételére jó hatással van, és a veletörténő takarmány kiegészítés hatására módosul a választás utáni vakbélmikrobióta összetétel. Telepünkön Saccharomyces cerevisiae kiegészítéssel ellátott takarmány hatását vizsgáltuk nagyüzemi nyúlhízlalásban.