Szerző szerinti böngészés "Zsuzsa, Dávid"
Megjelenítve 1 - 2 (Összesen 2)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Burgonyavirágúak egyes beltartalmi értékeinek változása feldolgozás soránZsuzsa, Dávid; Kincses, Sándorné; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarSzakdolgozatomban a Burgonyavirágúak rendjén belül a két legfontosabb család, a Burgonyafélék és a Szulákfélék képviselőit vizsgáltam. A kísérletek során háromféle mintát használtam fel, két étkezési burgonyát és egy édesburgonyát. Ezeknek a mintáknak figyeltem meg egyes beltartalmi értékeit nyers, illetve főtt állapotban is. A beltartalmi értékeket tekintve szárazanyag-tartalmat, hamutartalmat és C-vitamin tartalmat mértem. Kíváncsi voltam arra, hogy a vizsgált burgonyaminták beltartalmi értékei hogyan változnak meg a főzés során, ezenkívül arra is, hogy az étkezési burgonya és az édesburgonya szárazanyag-, hamu- és C-vitamin tartalma vajon milyen mértékben különbözik, az egészséges életmód szempontjából mely burgonya fogyasztása a legjobb.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Volatys Cordon Bleu fejlesztése és gyártása a Gallicoop Zrt.-nélZsuzsa, Dávid; Kincses, Sándorné; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarDiplomadolgozatom célja az volt, hogy bemutassam, hogyan zajlik a fejlesztési tevékenység a gyakorlatban. Prezentálom, hogy a termék jellegének kialakításához milyen technológiai lépések szükségesek, milyen gyártásközi ellenőrzéseket kell elvégezni és milyen vizsgálatokon esik át a termék annak érdekében, hogy a megfelelő minőség biztosítva legyen. Emellett kitérek a termék gyártási folyamatira, valamint a konkrét gyártástechnológiájára is.