Hallgatói dolgozatok (MÉK)
Állandó link (URI) ehhez a gyűjteményhez
Böngészés
Hallgatói dolgozatok (MÉK) Tárgyszó szerinti böngészés "100 pontos bírálati módszer"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető CCP felügyelet elmulasztásának minőségi vonzata a konzervgyártásbanMazurák, Flóra; Sipos, Péter; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA dolgozat a kukorica konzervgyártásban kialakuló minőségbiztosítási kérdést mutatja be. A hőkezeléssel tartósított konzervek mikrobiológiai állapota a fogyaszthatóságnak szab gátat. Ha a hőkezelés az előírt HACCP rendszer alapján nincs felügyelet alatt,az a termék paramétereit nagymértékben befolyásolja. Mikrobiológiai burjánzás veszi kezdetét, mely pH méréses módszerrel és 100 pontos érzékszervi bírálattal számszerűsíthető. A dolgozat célja az, hogy felhívja a figyelmet a CCP folyamatos felügyeletére.