A salmonella előfordulása és élelmiszerbiztonsági szerepe a baromfiiparból származó minták esetén

Dátum
2011-05-24T10:13:43Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A humán élelmiszer eredetű megbetegedések okozójaként elsők között találhatók a Salmonella nemzetségbe tartozó baktériumok. Forrásuk leggyakrabban a tojás és baromfihús alapú élelmiszerek, melyek kimondottan kedveznek a szaporodásukhoz. Szakdolgozatomban arra kerestem a választ, hogy mely baromfiipari termékek szennyezettek Salmonellával, milyen mikrobiológiai módszerekkel történik a kórokozó kimutatása, valamint hogy mik azok a megelőző élelmiszer-biztonsági lépések, amelyek betartásával a szalmonellózis elkerülhető.

Leírás
Kulcsszavak
salmonella, élelmiszer-biztonság, mentesítés, higiénia, megelőzés
Forrás