Búza- és borsócsírák molibdénnel, illetve szelénnel történő kezelése, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk

Dátum
2011-10-20T10:05:04Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Bár Magyarországon a csírafogyasztás még nem örvend olyan nagy népszerűségnek, mint a Távol-Keleti országokban, kiemelkedően magas tápértékük miatt érdemes lenne beépíteni táplálkozási szokásainkba, hiszen gazdagon tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, esszenciális aminosavakat és esszenciális zsírsavakat. A csíráztatáshoz egy egyszikű (búza, Triticum aestivum) illetve egy kétszikű (zöldborsó, Pisum sativum) növény magját választottam, mivel a két növénytípus tápanyagfelvételében jelentős eltérések vannak. A csírákon végzett kísérleteimet 2 fő csoportra különíthetjük el:

  1. A csírák molibdénnel, illetve szelénnel történő kezelése
  2. A csírák mikrobiológiai vizsgálata
Leírás
Kulcsszavak
molibdén, szelén
Forrás