Élelmiszer-allergia és élelmiszer-intolerancia

Dátum
2011-10-21T07:41:07Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Véleményem szerint az emberek hiába tudnak az élelmiszer-allergiák és élelmiszer-intoleranciák ugrásszerű növekedéséről, azzal még sincs mindenki tisztában, hogy pontosan mit is jelent igazából, ha valaki érzékeny, illetve allergiás a tejre, vagy a gabonafélékre, nem tudják, hogy mi lehet kialakulásuk tényleges oka. Így szakdolgozatom célja az, hogy bemutassam a laktóz intolerancia, a tejfehérje allergia, illetve a coeliakia kialakulásának okait, tüneteit, ezen betegségek fennállása mellett fogyasztható élelmiszerek skáláját. Kérdőíves vizsgálatom célja az volt, hogy megtudjam, mely élelmiszer-allergiák és -intoleranciák azok, amelyekről társadalmunk legnagyobb része hallott; közülük mennyien szenvednek valamely étel által kiváltott betegségben; illetve mi lehet szerintük annak az oka, hogy rohamosan növekszik e betegségek valamelyikével diagnosztizált egyének száma.

Leírás
Kulcsszavak
élelmiszer-allergia, élelmiszer-intolerancia, laktóz intolerancia, tejfehérje allergia, coeliakia
Forrás