Fajtamézek analitikai vizsgálata

Dátum
2012-05-04T06:22:13Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Vizsgálataim céljául azt tűztem ki, hogy a mézre vonatkozó hatályos minőségi jellemzők határértékét megpróbáljam a különböző fajtamézekre megadni. Ennek érdekében megvizsgáltam tizenkettő hazai méhészetből származó nektár alapú fajtamézet, valamint két minta külföldi, Görögországból származó édesharmat mézet. A Magyar Élelmiszerkönyv által előírt minősítő paraméterek közül a következő paraméterekre terjedt ki a vizsgálatom: nedvesség- és összcukor -tartalom, savfok, elemtartalom, elektromos vezetőképesség, pH érték, prolin tartalom, és a HMF –értékek meghatározása.

Leírás
Kulcsszavak
Fajtaméz, Analitika
Forrás