A pálinka és a whisky

Dátum
2012-05-22T08:35:46Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Szakdolgozatomban 2 témát dolgoztam fel és gyúrtam eggyé, a pálinkát és a whiskyt. A pálinka névvel, csak a Magyarországon termett gyümölcsből készült párlatot illethetjük. A whiskyt sok országban termelik és fogyasztják, de a legkiemelkedőbbek Skócia, Írország, Egyesült Államok, Kanada, Japán. A pálinka hungarikum, a whisky pedig egy nemzetközi ital. Mindkettő esetében vannak szabályozások, amelyek hasonlóak is, de mégis egy kicsit mások. Régi hagyományokra tekinthet vissza a pálinka és a whisky is egyaránt. Történetük jelentősen különbözik, technológiájuk főfolyamatai viszont hasonlítanak. Dolgozatommal beszerettem volna mutatni e két nemes párlat történetét és gyártási folyamatát, hogy átláthatóak legyenek a különbségek és a hasonlóságok. Kérdőívemmel felmértem, a főleg fiatal korosztály pálinka- és whiskyfogyasztási szokásait. Ki mit fogyaszt, milyen fajtát választ inkább, és a fogyasztási szokásokat. Utóbbiból kiderül minden olyan dolog, amit helyesen vagy tévesen teszünk hagyományainkból, szokásainkból kifolyólag. Az szubjektív, hogy ki mit választ, de mindenképpen érdemes egy esélyt adni a másik italnak is, hogy megismerjük azt.

Leírás
Kulcsszavak
pálinka, whisky
Forrás