"Az édes gyilkos" avagy betegségek bemutatása és ellenérvek a cukorfogyasztással kapcsolatosan

Dátum
2012-11-19T12:04:40Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

„A természetes cukornád felhevítésével és átkristályosításával valami megváltozik, amitől a finomított végtermék emberi fogyasztásra veszélyessé válik.” Lehet fehér, világos, vagy sötétbarna, de egy biztos: a cukrok azon kívül, hogy a szervezetnek energiát szolgáltatnak, másra nem igen jók. Hiányos tápértékükre mégis csak ritkán vagyunk tekintettel, az édességeket csaknem mindenki egyformán kedveli. A cukor okozta károsodások az utódokban is felerősödnek, és sajnos ezek a betegségek már egyre fiatalabb korban jelennek meg. A fehér cukor sokkal gyorsabban szívódik fel, mint a természetes élelmiszerekben előforduló cukor, ezért máshogy is fejti ki a hatását. Sokan talán nem is sejtik, hogy micsoda veszélyforrással állnak szemben. Számos betegség alapja lehet, mint a fogbetegségek, bőrbetegségek, rák, szívinfarktus, emésztőrendszer megbetegedései, stb., és korunk egyik rettegett népbetegsége, a cukorbetegség okozója is. „A kutatás pedig csak mostanában kezdi feltárni, hogy sajátos a szervezetben kifejtett hatása is: nem olyan, mint a többi szénhidráté. Mivel ma már körülbelül egy ötödét teszi ki a gazdagabb országokban fogyasztott összes kalóriamennyiségnek, hasznos lesz jobban megnézni, hogy mit is művel az emberrel, ha a szervezetébe kerül.”

Leírás
Kulcsszavak
cukor
Forrás