Oltós alvasztású sajtfélék összehasonlítása egyes beltartalmi paramétereik alapján

Dátum
2013-11-04T08:07:12Z
Szerzők
Molnár, Kinga
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Diplomamunkám célja, hogy bemutassam a sajtok előállításának technológiáját, különös tekintettel az oltós alvasztású sajtokra. Később ismertetem a sajtok élettani hatásait, a bennük található főbb ásványi anyagokat, majd ezt követően összehasonlítom az oltós alvasztású sajtok három típusának (kemény, félkemény, lágy) ásványi elem tartalmát, valamint nitrit- és nitrát ion tartalmát. Kémiai vizsgálatokkal szeretnék utánajárni, hogy melyik oltós alvasztású sajtfélét érdemes fogyasztani, illetve, hogy egyáltalán kiemelhető-e egyetlen sajttípus, vagy mindegyiknek azonos pozitív (esetleg negatív) hatása van egészségünkre.

Leírás
Kulcsszavak
sajt, ásványi anyag
Forrás