Különböző előállítási technológiákkal készült étolaj vizsgálata

Dátum
2013-11-22T10:51:28Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A napraforgó-étolaj különböző előállítási technológiáinak bemutatásával és termékeik vizsgálatával a célom a gyártás és a sütés hatására végbemenő változások bemutatása.A vizsgálatok során két 100% napraforgó olajat használtam mintaként, melyek közül az egyik hidegen sajtolással, míg a másik finomítási eljárással készült, valamint egy több alapanyagból, finomított technológiával előállított, kevert olajat, mely 45% napraforgóból, 45% repcéből és 10% kukoricacsírából készült. Megvizsgáltam őket nyers állapotban, hogy az eredmények és változások jól összehasonlíthatók legyenek az előmelegített és sütés után vett mintákkal.A vizsgálatok során jódszám és savszám-meghatározást végeztem.

Leírás
Kulcsszavak
napraforgó, étolaj, hidegen sajtolt, jódszám, savszám
Forrás