A Kálmánházi Baromfifeldolgozó Kft-nél alkalmazott HACCP rendszer és IFS rendszer bemutatása

Dátum
2014-04-25T07:00:41Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Az élelmiszer-biztonság közös érdek. Napjainkban az élelmiszerek legfontosabb hozzáadott értéke a minőség. Ennek garantálása érdekében különféle minőségbiztosítási rendszereket alkalmaznak. Dolgozatomban a HACCP rendszert és az IFS rendszert mutattam be. A rendszerek megismerésében a Kálmánházi Baromfifeldolgozó Kft minőségirányítási vezetője nyújtott segítséget. A vállalat ugyanis sikeresen működteti ezeket a rendszereket. Bemutattam a minőség értelmezésének módjait, írtam a HACCP és IFS rendszer történelmi hátteréről is. Az IFS igen fontos eleme az audit, így szó esett a szabvány pontozásáról, és láthattuk hogy cégnél milyen hibákat tártak fel ennek során.

Leírás
Kulcsszavak
HACCP, IFS, minőség, audit, baromfi
Forrás