Különböző sóformák hatása a búzaliszt alveográfos paramétereire

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Diplomamunkámban bemutatásra kerül a sütőipari termékek fogyasztása napjainkban, a sütőipari termékek alapanyagai, Nemzeti Sócsökkentő Program és a Népegészségügyi termékadó. Részletes bemutatásra kerülnek különböző sóformák, ezek élettani és lisztes termékekre gyakorolt hatása. Alveográfos vizsgálatom során nátrium-kloridot, kálium-kloridot, nátrium-acetátot, kálium-acetátot és kalcium-acetátot használtam fel, mely során a búzaliszt paramétereire gyakorolt hatását figyeltem meg, majd ezeket értékeltem ki francia előírások és magyar szabvány szerint.

Leírás
Kulcsszavak
Sófogyasztás, Sütőipari termékek alapanyagai, Só élettani hatása, STOP SÓ, Népegészségügyi termékadó, Sóformák, Alveográf, P-értékek, L-értékek, P/L-értékek, W-értékek, Búzaliszt vizsgálata
Forrás