A modern angol konyha változása a Jumeirah Lowndes Hotel példáján keresztül
Absztrakt
Szakdolgozatomat saját élményeim, szakirodalom, újságcikkek és internetes források által írtam. A dolgozatomból kiderül, hogy az angol konyha a reneszánszát éli. A legjobb ételeket jó minőségű alapanyagaikkal nyerik, amit még szeretnek megbolondítani egyéb nemzetközi fűszerrel. A legfontosabb tulajdonság az angol konyhában, hogy nagyon egyszerű. A másik legfontosabb dolog, ami kiderült a dolgozatomból, hogy Anglia, kiváltképp London nemzetközi központtá vált, a bevándorlások miatt sokszínű lett. Ezáltal alakultak ki a hibrid ételek. A birodalmi korszakban kipróbáltak sokféle fűszert, főként a gyarmatok ételeit. Sokat ebből angolosítottak is. Rengeteg indiai étel Angliában honosult, angol találmányként ismert a (például a Csirke tikka massala). Így kiderült, hogy nem csak az angol konyha vette át a gyarmatok különleges fűszerezési szokásait, de a gyarmatok is átalakították az angol hagyományos ételeket.