Hazai húsfeldolgozó üzem vizsgálata élelmiszerhigiéniai szempontból
Absztrakt
Diplomadolgozatomban egy hazai húsfeldolgozó üzem élelmiszerhigiéniai vizsgálatát tűztem ki célomul.Dolgozatomban arra vállalkoztam, hogy megvizsgáljam a Hajdúhús 2000 Kft. termék előállítását élelmiszerhigiéniai szempontból. Továbbá az is motivált, hogy a jelenlegi szabályozásnak a vizsgált üzem tevékenységének végzése során eleget tud-e tenni, illetve milyen mértékben elkötelezettek a biztonság és minőség iránt. Célom volt, hogy feltárjam azokat a gyártói hibákat, hiányosságokat, melyek az üzem működése során felléphetnek. E vizsgálataimhoz a Kft.-től kapott higiéniai jegyzőkönyveket használtam fel és az abban szereplő vizsgálati eredményekre vonatkozóan tettem megállapításokat, fogalmaztam meg következtetéseimet és ajánlásaimat.
Leírás
Kulcsszavak
húsfeldolgozás, élelmiszerhigiénia, mikrobiológia