A műtrágyázás és a tárolási idő hatása a búza minőségre
Absztrakt
Szakdolgozatomban négy búzafajta minőségi paramétereinek változását mértem és elemeztem eltérő műtrágya kezelések és a tárolási idő hatására. A négy búzafajta a GK Békés, GK Csillag, MV Toldi és az MV Csárdás voltak.A négy búzafajta vizsgált minőségi jellemzői a következőek voltak: kiőrlés (%), nedves sikér tartalom (%), sikérterülés (mm/h), sikérindex (%) és nyersfehérje-tartalom (%). A kísérleti eredmények elemzésére leíró statisztikai módszereket alkalmaztam, a mért eredményekből átlag, minimum és maximum, valamint szórás értékeket számoltam. Annak eldöntésére, hogy az adott változás statisztikailag igazolható-e, kétmintás t-próbát alkalmaztam.
Leírás
Kulcsszavak
búza, sikér, műtrágya, tárolás