Az allergének élelmiszeripari kezelése

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Dolgozatomban egy fontos népegészségügyi problémával, a táplálék allergiával, táplálékintoleranciával foglalkozok. A gondolat egyrészt családi indíttatásból adódott, másrészt megfigyeltem, hogy környezetemben nagyon sok kisgyermekes szülőnek van hasonló problémája. Napi szinten okoz gondot, az allergénmentes élelmiszer beszerzése és igen hamar szembesülnöm kellett e betegség számos problémájával, mint például: • nehéz beszerezni a termékeket • kevés és drága a választék • nem megfelelő a minősége, ízvilága • sokszor hiányos, olvashatatlan a termékeken a jelölés • kevés a beszerezhető tájékoztató anyag • a szolgáltatók, kereskedők, vendéglátósok ismerete igen hiányos.

Leírás
Kulcsszavak
allergének, intolerancia, élelmiszeripar, élelmiszerek jelölése
Forrás