Aszalt gyümölcsök antioxidáns tartalmának vizsgálata

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Szakdolgozatom témája a hazai kereskedelmi forgalomban kapható aszalt gyümölcsök antioxidáns tartalmának vizsgálata. Mintáim különböző árban lévő mazsola, aszalt szilva, és aszalt vörös áfonya termékek voltak, melyekben polifenol, flavonoid, illetve C-vitamin tartalmat határoztam meg. Ennek módszereit és eredményeit szemléltetem dolgozatomban. A polifenol és flavonoid tartalom meghatározása spektrofotometriás, a C-vitamin tartalom meghatározása pedig titrimetriás módszerrel történt. Eredményeimet más tanulmányok értékeivel is összehasonlítottam. A dolgozat 2. fejezetében írok az aszalásról, az antioxidánsok jelentőségéről, valamint bővebben a polifenolok, flavonoidok, és a C-vitamin tulajdonságairól is.

Leírás
Kulcsszavak
antioxidánsok, aszalt gyümölcsök
Forrás