Az egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszó zabpehely és a benne jelenlévő rostok jelentősége, a zabpehely márkák összehasonlítása

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Az egészséges táplálkozás és életmód az utóbbi években egyre jobban foglalkoztatott, így készítettem el a dolgozatomat a zabpehelyről, és a benne lévő rostokról, miért is fontosak az emberi szervezetnek. Fontosnak tartom, hogy minél többen megismerjék a különböző tápanyagok funkcióit. Így egyre tudatosabban tudjanak étkezni, megismerjék mely ételek, tápanyagok fontosak az emberi szervezetnek és mely ételeket, tápanyagokat fogyasztjuk feleslegesen, ami akár ártalmas is egészségünknek. Érdekelt az, hogy a zabpehely márkák közül a termékek ára és tápértéke mennyire van „összhangban” egymással. Célom volt bebizonyítani, hogy nem mindig a drágább, márkásabb termék, a "jobb". Vizsgálataimat ebben a témában a továbbiakban is szeretném folytatni.

Leírás
Kulcsszavak
zab, zabpehely, egészséges táplálkozás, rost
Forrás