A narancs és feldolgozott termékeinek antioxidánstartalma

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Az egészség tudatos életmód alapfeltétele a napi rendszerességgel, megfelelő mennyiségben fogyasztott zöldségek és gyümölcsök. A citrusfélék nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek fontos szerepet töltenek be a szervezetben lejátszódó folyamatokban és hozzájárulnak a szervezet egészségének megőrzéséhez. Az antioxidánsok meggátolják az oxidációs folyamatok lejátszódását. Megkülönböztetünk természetes és mesterséges antioxidánsokat. Vizsgálatok során a narancs és konyhatechnikai módszerekkel is előállítható feldolgozott termékeinek az antioxidáns tartalmát vizsgáltuk.

Leírás
Kulcsszavak
narancs, antioxidáns, flavonoidok, c-vitamin
Forrás