Állati és növényi eredetű élelmiszerek vastartalmának vizsgálata

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Az élelmiszerek vizsgálatai manapság már elhanyagolhatatlannak tekinthetők. Fontos, hogy az adott élelmiszer biztonságos legyen, tartalmazza a szervezet által igényelt tápanyagokat, amellyel biztosítja annak megfelelő működését. Hússal vagy hús nélkül? Manapság ez egy nagyon megosztó kérdés a világban. Az elmúlt évben számos tanulmány jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a vörös húsok fogyasztása káros lehet szervezetünkre. Ennek ellenére a hús egyike azoknak az ősidők óta fogyasztott élelmiszereknek, amelyek szervezetünk számára szinte nélkülözhetetlen, mivel majdnem minden szükséges tápanyagot tartalmaz, köztük a vasat is. Dolgozatom témájának kiválasztása során ezért húsok és különböző magas vastartalmú növények vizsgálatát tűztem ki célul.

Leírás
Kulcsszavak
állati eredetű élelmiszerek, növényi eredetű élelmiszerek, vastartalom
Forrás