Szalámifélék nátrium-, kálium- és nitrit- tartalmának szervezetre gyakorolt hatása

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A szakdolgozat a különböző szalámifélék nátrium,- kálium- és nitrit- tartalmáról szól. A dolgozat kitér arra, hogy a termékek mennyire felelnek meg a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak, valamint, hogy a húskészítményekben alkalmazott nitrit- és nitrát-vegyületek milyen káros és hasznos mellékhatásokkal rendelkeznek, mind a termékre, mind a fogyasztóra nézve. A dolgozatban 11 mintát vizsgáltunk és megállapítottuk a nátrium-, a kálium- és a nitrit-koncentrációt, valamint az ajánlott maximális napi beviteli értéket is.

Leírás
Kulcsszavak
szalámi, nitrit, kálium, nátrium
Forrás