Csemegekukorica konzerv diffúziós- és pH-változásainak vizsgálata különböző fajtákon

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A csemegekukorica meghatározó szerepű kultúrnövény mind Magyarországon, mind globálisan. Hazánkban a csemegekukorica a legnagyobb vetésterületen termesztett zöldség 2016-ban, feldolgozása főként a konzerv- és hűtőiparban történik. A napjainkban egyre többet felhasznált szuperédes csemegekukoricák, hozzáadott cukor nélkül, minél kevesebb sót tartalmazó felöntőlében készülnek a konzerviparban. A tömegváltozások figyelemmel kísérése, valamint a pH-csökkenés szabályozása sarkalatos pont egy élelmiszer előállító cég esetében. A szakdolgozatomhoz felhasznált adatokat a Szatmári Konzervgyár Kft.-nél gyűjtöttem. Célom az volt, hogy a csemegekukorica hibridek töltőtömeg és pH alakulásának rendszerezésével bizonyítsam a különböző fajták szokásos változásait az idő előrehaladtával.

Leírás
Kulcsszavak
csemegekukorica, konzerv, szuperédes
Forrás