Ét- és tejcsokoládék beltartalmi paramétereinek összehasonlító vizsgálata
Absztrakt
Szakdolgozatom a kereskedelmi forgalomban kapható ét- és tejcsokoládék összehasonlító vizsgálatával foglalkozik. A vizsgálatokban a közkedvelt csokoládémárkák mellett szerepelnek sajátmárkás termékek is. Kutattam a különböző csokoládék antioxidáns tartalmát: összespolifenol tartalmat és flavonoid tartalmat mértem. Összehasonlítottam a különböző árkategóriájú csokoládék címkéjén feltüntetett értéket, a valódi mért szénhidrát- és zsírtartalmi értékekkel. Kíváncsi voltam, hogy megfelelnek-e a valóságnak ezek az értékek, az olcsóbb sajátmárkás termékek esetén. Kutatásom során mintáim szárazanyag tartalmát is megmértem.
Leírás
Kulcsszavak
antioxidáns, tejcsokoládé, étcsokoládé